Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Traumaterapiakeskus on jo 20 vuoden ajan kerännyt asiantuntemusta pitkäaikaisen, vakavan ja varhaisen traumatisoitumisen hoitoon liittyen.  Olemme kehittäneet ja tuoneet Suomeen kliiniseen kokemukseen pohjaavia lähestymistapoja/työmuotoja.

Koulutusten järjestäminen ja kirjojen kustantaminen ovat hyviksi koettuja keinoja laajentaa ja syventää traumatietoutta Suomessa


Abstraktikutsu

vuoden 2020 valtakunnalliseen kriisi- ja traumakonferenssiin.

Konferenssi_20_etusivulle.png


Haemme psykoterapeuttia Oulun toimipisteeseemme

Kaleva_tyopaikkailmoitus.png


Vakautumisopas.jpg


Vakautumisopas terapeuteille ja traumatisoituneille on ilmestynyt. Oppaassa esitellään ryhmämuotoinen hoitomalli varhain vakavasti traumatisoituneille, lapsuuden kaltoinkohtelusta toipuville aikuisille, jotka kärsivät kompleksisen traumaperäisen häiriön (complex posttraumatic stress disorder, CPTSD) oireista. Oppaasta saa ensitietoa varhaisten kaltoinkohtelukokemusten vaikutuksista aikuisuuteen sekä esitellään keinoja jokapäiväisestä elämästä selviytymisen tueksi. CPTSD-diagnoosi, joka on tulossa uusimpaan psykiatriseen diagnoosiluokitukseen (ICD-11; World Health Organization, 2018), jäsentää työskentelyä. Opas on laadittu ryhmämateriaaliksi ja soveltuu sellaisenaan vakautumisryhmien kurssimateriaaliksi. 

Traumaterapiakeskus järjestää koulutusta CPTSD- ryhmän ohjaamiseen. Seuraava kolmipäiväinen ryhmänohjaajakoulutus Helsingissä järjestetään 17.-18.10. ja 8.11. 2019 (täynnä)  ja   Oulussa 6.-7. 2 ja 28.2. 2020. Opas soveltuu käytettäväksi myös yksilöhoidon oheismateriaalina.


sanna_isosavi.jpgSanna Isosävi on aloittanut Helsingin toimipisteessämme

Sanna Isosävi on psykologi ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Hän väittelee syyskuussa tohtoriksi riskien ylisukupolvisesta siirtymisestä raskaus- ja vauva-aikana. Sannan osaamisen ydinaluetta on vanhemman kiintymys- ja traumataustan vaikutusten ymmärtäminen. Hän on kouluttanut laajasti mm. raskaus- ja vauva-ajasta traumatisoituneilla vanhemmilla, vanhemman mielikuvien ja vanhempi–lapsi -vuorovaikutuksen riskipiirteiden tunnistamisesta sekä vanhemman kuttuuritaustan huomioimisesta.

Sanna toimii luennoitsijana, työnohjaajana sekä psykoterapeuttina erityisesti traumatisoitumiseen liittyvissä varhaisen vuorovaikutuksen kysymyksissä. Hänen tarkemmat osaamisalueensa löytyvät psykoterapeutit, kouluttajat ja työnohjaajat sivuiltamme.

PsM Sanna Isosävin psykologian alaan kuuluva väitöskirja Transition to Motherhood in High-Risk Families: Re-organization or Disorganization? tarkastetaan julkisesti Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa perjantaina 13.9.2019 klo 12 alkaen Virta-rakennuksen auditoriossa 109, Åkerlundinkatu 5, Tampere. Vastaväittäjänä on professori Jaqueline Wendland Pariisin Descartes-yliopistosta. Kustoksena on professori Raija-Leena Punamäki. Linkki väitöstiedotteeseen.

Väitöskirjaan voi tutustua osoitteessa


Oulun yliopisto toteuttaa TRAUMAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSEN (painopisteenä vakavat kiintymyssuhdetraumat) 76 op 2019-2023 Helsingissä.
sekä
TRAUMAPSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSEN (painopisteenä keho-orientoitunut traumatyöskentely) 77 op 2019-2022 Helsingissä

Euroopassa toimii Euroopan trauma-ja dissosiaatiojärjestö ESTD. ESTD: n jäseneksi liittymällä pääsee samalla jäseneksi myös ISSD:hen (eli maailman dissosiaatiojärjestöön). ISSD:n jäsenille tarkoitetuilla sivuilla on paljon trauma-alan kirjallisuutta saatavilla esimerkiksi Journal of Trauma and Dissociation- lehden vuosikerrat sekä monia muita trauma-alan julkaisuja. Jäsenmaksuun kuuluu Journal of Trauma and Dissociation lehti sähköisessä muodossa.

ESTD järjestää joka toinen vuosi konferensseja Euroopassa, seuraava on 24.-26.10.19 Roomassa.