Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Traumaterapiakeskus on jo 20 vuoden ajan kerännyt asiantuntemusta pitkäaikaisen, vakavan ja varhaisen traumatisoitumisen hoitoon liittyen.  Olemme kehittäneet ja tuoneet Suomeen kliiniseen kokemukseen pohjaavia lähestymistapoja/työmuotoja.

Koulutusten järjestäminen ja kirjojen kustantaminen ovat hyviksi koettuja keinoja laajentaa ja syventää traumatietoutta Suomessa.


Apua vanhemmuuteen opas on nyt ladattavissa
-tietoa kaltoinkohtelusta juontuvien vanhemmuuden pulmien kanssa selviytymiseen

(Traumaterapiakeskus ry: Vakava traumatisoituminen ja vanhemmuus –projekti  2012-2016)


Orjuus sisälläni- "Olen vanki - olen kiinni eilisessä, päättymättömässä eilisessä" kuunneltavissa Yle Areenalla.


Sensomotorinen_psykoterapia_etukansi.jpg

"Sensomotorinen psykoterapia - Keinoja trauman ja kiintymyssuhdevaurioiden hoitoon" kirja on nyt myynnissä.  Kirjan voit tilata verkkokaupastamme.


"Hoivattavaa vanhemmuutta" kirja nyt myynnissä verkkokaupassamme

Kirjan hinta 44 e (sis. alv 10%)


Elisabeth Rehn avasi kriisi- ja traumakonferenssin:
Elisabeth Rehn kriisi- ja traumakonferenssissa: Suomeen mahtuu lisää pakolaisia


Kierrämme vuoden 2017 alussa 9 paikkakunnalla kouluttamassa otsikolla "VAKAUTTAVA LÄHESTYMISTAPA - kuinka huomioida lapsuuden aikaisen traumatisoitumisen vaikutuksia vanhemmuuteen". Koulutukset ovat 1 pv:n mittaisia.


Uusi kirjamme Kerttu ja Kainalokana on  lapsille, nuorille ja aikuisille soveltuva kuvakirjan muodossa oleva kertomus siitä, kuinka vertaistuen avulla  voi selvitä vaikeista kokemuksista.

Kirja on myynnissä verkkokaupassamme.
Kirjan hinta on 20 €.


Seuraava konferenssi järjestetään
2 vuoden kuluttua 1.-2.11.2018

Konferenssi_2018.jpg


Valtakunnallinen kriisi- ja traumakonferenssi

Aika:       11. – 12.11.2016
Paikka:   Finlandia talo, Helsinki
Kieli:       suomi

Traumaterapiakeskus ry järjestää yhteistyössä Psykologiliiton kanssa ensimmäisen valtakunnallisen trauma-alan tapahtuman, joka kokoaa Finlandia-talolle akuutin kriisityön, perheen sisäisen traumatisoitumisen ja traumatisoituneiden maahanmuuttajien kanssa työskenteleviä sekä traumahistorian tutkijoita. Konferenssi tarjoaa myös loistavat puitteet ammatilliselle verkostoitumiselle mm. lounas- ja kahvitauoilla (joiden tarjoilut sisältyvät hintaan) sekä perjantain iltaohjelman merkeissä.

Ensimmäisen päivän ohjelma painottuu akuutin kriisityön ja vakavan trauman hoitomenetelmiin. Toisena päivänä ohjelmassa on suomalaista traumahistoriaa sekä traumatisoituneiden pakolaisten hoitoon liittyviä teemoja.

Molempina päivinä konferenssissa esiintyy suuri joukko trauma-alan asiantuntijoita. Neljästä samanaikaisesta ohjelmasta voit valita mieleisesi jo ilmoittautumisvaiheessa.

Päivien aikana voit myös tutustua laajasti esillä olevaan trauma-alan kirjallisuuteen sekä halutessasi hankkia kirjoja itsellesi.


 "HÄPEÄSTÄ MYÖTÄTUNTOON - näkökulmia vakavaan traumatisoitumiseen"

Kirja tuo kaivattua suomalaista näkökulmaa vakavaan traumatisoitumiseen, jonka syistä ja hoidosta on Suomessa kirjoitettu vähän.  Kirja koostuu 19 suomalaisen psykoterapeutin ajankohtaisista artikkeleista.  Kirjoittajat edustavat lähtökohdiltaan eri psykoterapiasuuntauksia ja heillä kaikilla on pitkä kliininen kokemus sekä laaja traumapsykoterapian asiantuntemus.

Artikkeleissa tarkastellaan vakavaan traumatisoitumiseen liittyviä kysymyksiä monipuolisesti niin psyykkisellä, neurologisella, sensomotorisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla.


Tällä hetkellä on suomennoksessa  Pat Ogdenin uusin kirja "Sensorimotor Psychotherapy: Interventions for Trauma and Attachment"   Kirja tulee myyntiin verkkokauppaamme.


Euroopassa toimii Euroopan trauma-ja dissosiaatiojärjestö ESTD. ESTD: n jäseneksi liittymällä pääsee samalla jäseneksi myös ISSD:hen (eli maailman dissosiaatiojärjestöön). ISSD:n jäsenille tarkoitetuilla sivuilla on paljon trauma-alan kirjallisuutta saatavilla esimerkiksi Journal of Trauma and Dissociation- lehden vuosikerrat sekä monia muita trauma-alan julkaisuja. Jäsenmaksuun kuuluu Journal of Trauma and Dissociation lehti sähköisessä muodossa.

ESTD järjestää joka toinen vuosi konferensseja Euroopassa, seuraava on 2017 Sveitsissä.